Go Back   Novahq.net Forum > Games > Delta Force

Delta Force Anything to do with the Delta Force series of games, DF1, DF2, LW, TFD, BHD, DFX, AF etc.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2021, 10:02 AM
Ronin76 is offline Ronin76
Registered User

Join Date: Aug 2021
Posts: 5

Question about setting up game in BHDTS

Hello,
I am trying to set up an online game for friends to join in that arent available LAN play. I have download and installed heartbeat dll and opened up my udp ports on my router. My server can be seen but no one can join. It keeps freezing up as my friends try to join. Any idea what Im doing wrong?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2021, 02:43 AM
jabo1SFH is offline jabo1SFH
Registered User

Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 347

make sure in your server settings that you do not have "Require Novaworld Login" checked if you are not running your server through the nova lobby.



Reply With Quote
  #3  
Old 08-14-2021, 11:19 AM
Ronin76 is offline Ronin76
Registered User

Join Date: Aug 2021
Posts: 5

Thanks, I went and looked and it is unchecked. I've looked at my firewall and router and just can't seem to figure it out. I don't remember it being this difficult to get up and going back in the day.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-14-2021, 08:46 PM
jabo1SFH is offline jabo1SFH
Registered User

Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 347

ok, try this:

in your BHD directory is a file called dfv.cfg. this is the game configuration for bhd(same as game.cfg for joint ops). you can open and save in notepad.

find this part:

// MULTIPLAYER
mp_eula_accepted = 1
mpattrib = 14854
mp_gameport = 0
mp_vonport = 0
mp_usealtnwport = 0
join_password = ""
host_password = ""
team_password = ""

change the mp_gameport to the port you assigned the host machine to in your router settings.

see if that works.


if that does not work, try this:

// SYSTEM
player_index = 0
preempt_pff = 0
whichbrowser = 0
country = ""
msg = ""
red_password = ""
blue_password = ""
yellow_password = ""
violet_password = ""
mp_verbose = 1
play_exit_credits = -1
mp_NoCharAbilities = 0
mp_NoCrossHairSpread = 0
mp_NoScopeDrift = 0
mp_NoWeaponRecoil= 0
mp_gpsicons = 0
mp_wind = 0
mp_DroppedWeaponDisappear = 0
mp_NoDropWeapons = 0
mp_NoRespawnWithPrimary = 0
mp_ServerGamePort = 0
mp_ClientGamePort = 0
AltLock = 1
AltLockType = 1

change the mp_ServerGamePort to the one assigned in your router.

try each one separately.

Reply With Quote
  #5  
Old 08-15-2021, 08:47 AM
Ronin76 is offline Ronin76
Registered User

Join Date: Aug 2021
Posts: 5

I tried both last night and neither one would work. I attempted to get on with one of my other computers and it does the same thing. The entire game will lock up and when I hit the esc key, I get a message saying " Can not connect to the selected Novaworld server".

Aside from trying what you suggested , I have set my router port to 17479 on both tcp/udp, and turned my firewall completely off. My host computer has the novaheartbeat dll installed and in which case, I am curious. Since I have the heartbeat file installed, has the necessary ports changed because novalogic isn't
around anymore? or are there additional ports that need to be opened?

I greatly appreciate your help in trying to resolving this issue.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-15-2021, 02:55 PM
jabo1SFH is offline jabo1SFH
Registered User

Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 347

i have never used the heartbeat, so i cannot say if there is something else there blocking access.

also, make sure the windows defender firewall is allowing traffic to and from your host machine.

other than that, try uninstalling the heartbeat dll and run your server without it.


Reply With Quote
  #7  
Old 08-16-2021, 08:10 AM
Scott is offline Scott
Scott's Avatar
AKA. Panther

Join Date: Sep 2001
Location: Minneapolis, MN
Posts: 10,878

The heartbeat does not affect the ports or connections. It just sends a msg to the alt lobbies every 30 seconds or so. Also does not affect the official NW lobbies or anything. It is completely passive.

You can use this web tool to try and ping your server externally. If the ports and router are configured correctly you'll get a response with some info about the game. If there is a problem with your ports or a firewall blocking access it won't be able to connect and you'll get a STATUS: OFFLINE message.

Select Black Hawk Down, enter the IP:Port like 207.178.209.215:17479

http://nw.novahq.net/nova/ping
__________________

04' Dodge SRT-4, Mopar Stage 3, 406whp/436wtq
Reply With Quote
  #8  
Old 08-16-2021, 06:04 PM
Ronin76 is offline Ronin76
Registered User

Join Date: Aug 2021
Posts: 5

Quote:
Originally Posted by Scott View Post
The heartbeat does not affect the ports or connections. It just sends a msg to the alt lobbies every 30 seconds or so. Also does not affect the official NW lobbies or anything. It is completely passive.

You can use this web tool to try and ping your server externally. If the ports and router are configured correctly you'll get a response with some info about the game. If there is a problem with your ports or a firewall blocking access it won't be able to connect and you'll get a STATUS: OFFLINE message.

Select Black Hawk Down, enter the IP:Port like 207.178.209.215:17479

http://nw.novahq.net/nova/ping
Thank you for this. This helped a lot. I got the OFFLINE status when I ran it. So hopefully that narrows it down and will make it easier to get going.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:32 AM.




Powered by vBulletin®