Go Back   Novahq.net Forum > Computers > Tech Support

Tech Support Have a problem? Maybe we can help!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2020, 02:48 PM
smpo49 is offline smpo49
Registered User

Join Date: Sep 2017
Posts: 5

slowdown!!!!

Hi can anyone help, after playing AW2 for about half an hour the game starts to slow down drastically and i get first a yellow and then a red spot in the top left corner, it picks up again after a few minutes, its driving me mad, it takes hours to finish a game. any ideas would be much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2020, 10:59 PM
jabo1SFH is offline jabo1SFH
Registered User

Join Date: Jul 2019
Location: AZ
Posts: 329

how old is your gear? (monitor, vid card, etc?)

drivers up to date?


Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2020, 04:05 AM
smpo49 is offline smpo49
Registered User

Join Date: Sep 2017
Posts: 5

running on a Toshiba Satellite C laptop with 8gb ram and integral graphics and a AOC 24" monitor, I've tried it without any Virus protection running and recently did a factory reset on the laptop with a new reinstall of the program but it still plays up.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2020, 02:10 PM
Guest001 is offline Guest001
Registered User

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,971

Off the cuff it fits the symptoms of overheating or memory leak, first try checking GFX Card, CPU mounting, fans, even see if the power supply (intakes) need cleaning or more air space under the machine before trying to debug systems
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2020, 02:54 PM
Guest001 is offline Guest001
Registered User

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,971

So if it's a memory leak, in old speak, resource hog or (TSR) you may need to reduce other sytem events (windows programs etc), IE by tweaking your system.

Running AW2 on an integral graphics card?

If it's CPU based then depending on generation the functions neccessary for this game may or may not be there and unfortunately nothing can really be done about that.

If you mean a mobile chip (GPU based and separate to the CPU) then make sure windows didn't switch you back to CPU based graphics...
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2020, 06:48 AM
smpo49 is offline smpo49
Registered User

Join Date: Sep 2017
Posts: 5

Hi thanks for that, The laptop is getting on a bit, and may be due for retirement, I'll try what you suggested anyway, I've already tried turning off a few things but not the overheating, which sounds possible as it only starts after playing the game for a bit, I use the laptop shut as i use a keyboard and monitor so it could be overheating. heres hoping.
Cheers.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-18-2020, 04:51 PM
smpo49 is offline smpo49
Registered User

Join Date: Sep 2017
Posts: 5

Hi, it looks like it was the overheating, used the laptop open with the display shutdown and it ran perfectly, sometimes you can't see the wood for the trees. thanks.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-21-2020, 05:36 AM
Guest001 is offline Guest001
Registered User

Join Date: Aug 2008
Posts: 4,971

Quote:
Originally Posted by smpo49 View Post
Hi, it looks like it was the overheating, used the laptop open with the display shutdown and it ran perfectly, sometimes you can't see the wood for the trees. thanks.
Thank you, you're welcome to any and all, I'm glad it helped!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:17 PM.




Powered by vBulletin®