Go Back   Novahq.net Forum > Computers > Hardware and Software

Hardware and Software Discuss hardware, software and security related stuff

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2016, 01:05 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

Need help choosing a new OS!

Some guys here might be using Windows 10. I have a Windows 7 Ultimate 64 bit with Sevice Pack 1. Will upgrading my OS to Win 10 Pro 64 bit increase my perfomance a bit or not?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2016, 11:04 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
Some guys here might be using Windows 10. I have a Windows 7 Ultimate 64 bit with Sevice Pack 1. Will upgrading my OS to Win 10 Pro 64 bit increase my perfomance a bit or not?
It depends on the hardware level and specifications of the target machine.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2016, 12:07 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

My computer is good enough even though its a laptop. 12 GB RAM, Intel Core i3 4th gen 3.6 GHz, AMD Radeon 8970M. But i bought this laptop somewhere around 2012, but Win 10 is of 2015. I am just curious the OS might not correctly support in the dated machine. Few months ago, i used Win 8.1 and it gave my laptop loads of freezes. The machine became more slower. It somehow got fixed when i again reverted back to 7.

Last edited by City Ace; 07-03-2016 at 10:02 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2016, 07:12 AM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

That all looks OK to me Ace but...

In some cases specs for running it can vary up and down from specified and a system that lags after installing an OS can be for many other reasons than the OS itself.

Better to install the updater from Microsoft which will check for you and it's free for another month.

https://www.microsoft.com
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2016, 08:29 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

I didnt updated anything, not a single time since i bought this laptop :-P
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2016, 01:06 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
I didnt updated anything, not a single time since i bought this laptop :-P
Quote:
i was used Win 8.1 and it gave my laptop loads of freezes. The machine became more slower. It somehow got fixed when i again reverted back to 7.
???
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2016, 10:01 PM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

Grammar mistakes :v
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2016, 03:22 AM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
My computer is good enough even though its a laptop. 12 GB RAM, Intel Core i3 4th gen 3.6 GHz, AMD Radeon 8970M. But i bought this laptop somewhere around 2012, but Win 10 is of 2015. I am just curious the OS might not correctly support in the dated machine. Few months ago, i used Win 8.1 and it gave my laptop loads of freezes. The machine became more slower. It somehow got fixed when i again reverted back to 7.
Intel Core i3-4160 Processor / 3M Cache @ 3.60 GHz
12 GB RAM
Radeon 8970M 850 MHz - 900 MHz
Memory to 4GB GDDR5
Memory Clock 1200 MHz / 4.8 Gbps
Memory Bandwidth 153.6 GB/s
Peak Single Precision 2304 GFLOPS
Peak Double Precision 144 GFLOPS



The laptop was unable to run Windows 8.1 properly with all this kit?

It was probably just drivers.

Brand ... Build ????

See if you can post all the info you can think of first Ace.
Then things don't drag out.
No one likes fishing about for info.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2016, 04:19 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

Hey wait. Its not i3 4160. It is Intel core i3 4170 3.8 GHz. Moreover, dont ya think ive already said about my specs? My GPU, RAM, CPU. Then what is left here?
Reply With Quote
  #10  
Old 07-04-2016, 04:20 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

The brand is Lenovo.
Reply With Quote
  #11  
Old 07-04-2016, 12:18 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
dont ya think ive already said about my specs?
You said your machine was an i3 3.6GHz

There was only one i3 3.6GHz according to the literature that I can find
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #12  
Old 07-04-2016, 12:26 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Urr...

Just naming the brand is hardly enough now is it?

Intel Core i3 FYI


i3 CPU's are not quad core.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #13  
Old 07-04-2016, 01:44 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
My GPU, RAM, CPU. Then what is left here?
My machine - vs - Your machine

My machine - Windows 8.1 - vs
Your machine - Windows 7
My machine - Core i5 2nd gen 3.3GHz - vs
Your machine
- Core i3 4th gen 3.8GHz
My machine - 8GB RAM - vs
Your machine
- 12GB RAM
My machine - 2GB graphics memory - vs
Your machine
- 4GB graphics memory
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #14  
Old 07-04-2016, 02:46 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845


  • To Upgrade To Windows 10 From An Existing OS:
    Windows 7 SP1 - Windows 8.1
  • Minimum Processor Specification:
    1GHz
  • Minimum RAM:
    1GB for 32bit or 2GB for 64bit
  • Hard disk space required:
    16GB (for 32bit OS) - 20GB (for 64bit OS)
  • Graphics card:
    DirectX 9 or later with WDDM 1.0 driver (Windows 7 uses WDDM or XDDM, Windows 8 only uses WDDM) The AMD Catayst 15.7 display driver adds WDDM 2.0 for Windows 10
  • Minimum Display Resolution:
    800x600
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #15  
Old 07-05-2016, 01:27 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

kkkkkkkkkkkkkkkkk.
Reply With Quote
  #16  
Old 07-05-2016, 12:41 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,845

Quote:
Originally Posted by City Ace View Post
kkkkkkkkkkkkkkkkk.
BTW Wolfenstein New Order will give you a sore finger.

http://steamcommunity.com/id/stompem/games/
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #17  
Old 07-05-2016, 10:40 PM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

The game is just tooooooooooooooo big. Over 40 GB of data to download :-(
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.




Powered by vBulletin®