Go Back   Novahq.net Forum > Games > Delta Force

Delta Force Anything to do with the Delta Force series of games, DF1, DF2, LW, TFD, BHD, DFX, AF etc.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-16-2017, 03:34 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Cry DFLW on Win7 64 bit?

So, yesterday I installed DFLW on my new laptop for nostalgia purposes.
The main menu comes in without problems, I start a mission, but when it loads in, I can only see the upper half of the screen, and the game lags horribly. I tried launching in compatibility mode, but it didn't work, I also have the latest Nvidia drivers.My computer specs shouldn't be a problem, I can run much newer games without problems.Any idead on how to fix this guys?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2017, 06:36 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Please someone help me, I can't continue making maps, and also I miss the nostalgia
Reply With Quote
  #3  
Old 04-20-2017, 10:28 AM
Scott is offline Scott
Scott's Avatar
AKA. Panther

Join Date: Sep 2001
Location: Minneapolis, MN
Posts: 10,522

That one seems hard to diagnose. I run LW on Windows 10 x64 without any compatibility settings.

When the game launches and goes off screen, try pressing Alt+Enter to see if it will go full screen. I think it has something to do with High DPI displays although it works just fine on my laptop.

You may also try setting the laptop resolution to the same as the game runs (800x600) I think is the default and try launching it with that.
__________________

04' Dodge SRT-4, Mopar Stage 3, 406whp/436wtq
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2017, 09:36 PM
--BulletMagnet-- is offline --BulletMagnet--
--BulletMagnet--'s Avatar
DF2 Forever

Join Date: Jun 2005
Location: USA
Posts: 703

Send a message via MSN to --BulletMagnet--
Does your laptop use Nvidia Optimus?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2017, 10:23 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Quote:
Originally Posted by Scott View Post
That one seems hard to diagnose. I run LW on Windows 10 x64 without any compatibility settings.

When the game launches and goes off screen, try pressing Alt+Enter to see if it will go full screen. I think it has something to do with High DPI displays although it works just fine on my laptop.

You may also try setting the laptop resolution to the same as the game runs (800x600) I think is the default and try launching it with that.
I tried what you say, but still not working
When I pressed Alt+Enter, nothing changed.Also, I set my laptop's screen resolution to 800x600, then started the game, which also had 800x600 resolution set in the options, but nothing.Everything is the same: the game laggs very badly, and I can only see the upper half of the screen.Also, sometimes the only thing that loads in from the map is the sky texture, the terrain, the GUI, and everything else is missing.I tried reinstalling as well, but that did not work either.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-21-2017, 10:24 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Quote:
Originally Posted by --BulletMagnet-- View Post
Does your laptop use Nvidia Optimus?
No, at least I don't know about it.
I have an NVidia Quadro FX 770M driver, with 512MB memory.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-21-2017, 10:27 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Sorry if I wrote something wrong about the driver, I'm not a big tech-guy, I barely know anything about computers :/
Reply With Quote
  #8  
Old 04-22-2017, 03:03 AM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

Quote:
Originally Posted by Dodoka22 View Post
Please someone help me, I can't continue making maps, and also I miss the nostalgia
Hi Dodoka22

A diagnosis may be possible by viewing some of the configuration files.
Could you please post a copy of the contents of dflw.cfg.

You will find it in the game folder.
Click on the file and when prompted, select to open files of format (type) .cfg with notepad.

From then you can just click on it to open and copy/paste the text into a post here.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #9  
Old 04-22-2017, 03:09 AM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

PART 2

Could you please add your laptop default screen size and the other resolutions it's capable of. (sizes in pixels)
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #10  
Old 04-22-2017, 05:11 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Hi! stompem

These are the contents of the dflw.cfg:

// DISPLAY
video_type = 1
hw3d_deviceno = 2
hw3d_name = ""
hw3d_guid = ""
hw3d_res640x480 = 0
hw3d_res800x600 = 0
hw3d_res1024x768 = 0
game_res = 5
no_anim = 1
window_size = 1
music_volume = 180
SFXLevel = 255
DialogueLevel = 255
gamma = 128
turbo = 0
terrain_texture_res = 1
object_res = 1
bit_depth = 32
terrain_geometry = 0
shadows = 0
NoBlood = 0
NoCasings = 0
NoSmoke = 0

// CONTROLS
crosshairs = 1
crosshairs_color = 2
showgun = 1
picinpic = 0

// MULTIPLAYER
mpattrib = 0
mp_gameport = 0
mp_vonport = 0
mp_usealtnwport = 0
login_password = ""
game_password = ""
squad_password = ""
game_name = ""
phone_number = ""
internet_address = "0.0.0.0"
mp_service = 4
mp_gametype = 0
maxplayers = 16
dedicated = 0
com_port = 0
baud_rate = 0
max_team_lives = 100
max_kills = 20
team_req = 1
startdelay = 0
destroybuild = 0
deathmes = 1
replay = 0
time_limit = 30
koth_limit = 5
timeout = 0
mp_numteams = 2
MPWeaponMasks = 0
showtags = 0
contest = 0
flagreturntime = 210
level_restricted = 0
min_level = 0
max_level = 0

// MAP
map_infrared = 1
map_iff = 1
map_AWAC = 1

// SYSTEM
player_index = 0
preempt_pff = 0
whichbrowser = 0
country = ""
red_password = ""
blue_password = ""
yellow_password = ""
violet_password = ""
mp_verbose = 1
play_exit_credits = 0
mp_NoCharAbilities = 0
mp_NoCrossHairSpread = 0
mp_NoScopeDrift = 0
mp_NoWeaponRecoil= 0
mp_gpsicons = 0
mp_wind = 0
mp_DroppedWeaponDisappear = 0
mp_NoDropWeapons = 0
mp_NoRespawnWithPrimary = 0


As for my screen's resolutions:

the biggest one is: 1680x1050, and the smallest is 800x600.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-22-2017, 11:00 AM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

hw3d_deviceno = 2
Implies you have more than one display system?

hw3d_res Display values are set to 0
Should be 1

hw3d_guid and hw3d_name Not showing
I think that's because you're using an onboard GFX system which the game cannot detect.

Try this, hopefully it will force the resolution for now. Select the 1024 option if you get past the test.

Find the position of this script in the CFG and replace the existing.
Then set the dflw.cfg file properties to read only and let's see what happens.

hw3d_res640x480 = 1
hw3d_res800x600 = 1
hw3d_res1024x768 = 1
game_res = 6
no_anim = 1
window_size = 1

Note:
Did you say the Editor is doing it as well? - That would mean it's probably not the game.
__________________

In It For The Game!

Last edited by stompem; 04-22-2017 at 01:38 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-22-2017, 11:14 AM
City Ace is offline City Ace
City Ace's Avatar
Registered User

Join Date: Dec 2014
Location: 404 Not Found
Posts: 203

Have you tried running the game with the integreted graphics?
Reply With Quote
  #13  
Old 04-22-2017, 01:44 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

Quote:
Originally Posted by Dodoka22 View Post
Hi! stompem

These are the contents of the dflw.cfg:
I forgot to mention to try setting hw3d_device number to 1
(as far as I know this is tells the game to use the default device)

hw3d_deviceno = 1
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #14  
Old 04-23-2017, 04:52 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

I did not try the editor yet, I just said it because if the game does not work, I won't be able to play the maps I make.
Anyways, I'll try what you said now and see if it works!
Reply With Quote
  #15  
Old 04-23-2017, 05:02 AM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Still not working I did everything as you said

I attach a screenshot from the game, so you can see what's going on exactly:

Reply With Quote
  #16  
Old 04-23-2017, 02:01 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

Quote:
Originally Posted by Dodoka22 View Post
Still not working I did everything as you said

I attach a screenshot from the game, so you can see what's going on exactly:
OK that's way out of focus and only partly loaded.
The issue needs further debugging in a similar environment.
So it's a good idea to post as much as you can from now.

What are your laptop specifications in a bit more detail please, Model GFX CPU and RAM mainly.

Also how did you install DFLW?

If it's a copy over from another PC installation there could be issues and it doesn't matter about legitimacy either, it's to do with read permissions etc.

So if this is the case, you need to do a clean install.


If you really want to take the nostalgia trip back to Land Warrior I wouldn't give up just yet and I don't mind helping. It's a doozy.

Once you post the specifications I'll see if can emulate the system and duplicate the bug.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #17  
Old 04-23-2017, 03:13 PM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Okay, these are my system's specs, I hope they are specific enough, if not, tell me and I'll try to write more:

OS: Windows 7 Professional 64 bit
RAM:4GB
CPU:Intel Core 2 Duo CPU P8700 2.53GHz
GPU: Nvidia Quadro FX 770M with 512MB memory

As for the installation, I installed it from an old CD, I downloaded and put DFLW on this CD back in 2010, but on my old computer which had way worse specs and Windows XP, the game worked fine, the last time I installed the game from this CD was about a year ago on my old computer.
Reply With Quote
  #18  
Old 04-23-2017, 03:14 PM
Dodoka22 is offline Dodoka22
Registered User

Join Date: Mar 2011
Posts: 18

Thanks for this much help, by the way!
Reply With Quote
  #19  
Old 04-23-2017, 03:47 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

Quote:
Originally Posted by Dodoka22 View Post
Thanks for this much help, by the way!
You're welcome.

BTW I ran a few tests and kept coming up with hw3d_deviceno = 0 as the default setting.


Reference:
When I lock the CFG file it goes through the test each time the game is started, after the test the game loads OK.

I use Windows 8.1 and Radeon graphics at a desktop resolution of 1920x1080p and DFLW expands to full screen just fine at a game resolution setting of 1024x768.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
  #20  
Old 04-23-2017, 04:01 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,787

OK Nvidia Quadro FX 770M

Closest I can match with real hardware is a Lenovo i3 with Radeon Mobile graphics.

DRIVERS
Though not handy in all cases, using legacy (old) graphics drivers is a solution for systems such as yours - many times you just don't need updated drivers especially on integrated systems and many newer games run fallback solutions on detection of older system drivers and hardware.

Depends on what you prefer.

I run legacy Radeon drivers myself.

The current set of ATI Crimson drivers wreak havok no end to my system.

Yet ........ I can still run anything from Pong to Doom 3 with the legacy drivers.
__________________

In It For The Game!
Reply With Quote
Reply

Tags
dflw, win7


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.




Powered by vBulletin®