Go Back   Novahq.net Forum > Games > Delta Force

Delta Force Anything to do with the Delta Force series of games, DF1, DF2, LW, TFD, BHD, DFX, AF etc.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-10-2009, 05:46 PM
Scott is offline Scott
Scott's Avatar
AKA. Panther

Join Date: Sep 2001
Location: Minneapolis, MN
Posts: 10,485

Frequently Asked Questions

Delta Force 1
Where can I get hosting commands?
People can't enter my server!
How do I take a screen shot in the game?
How do I install a map?!?
Maps Not Showing Up In My Game.
DF1 screenshot's how?
What are the system requirements for Delta Force?
Why am I receiving a SYSDUMP.TXT error in the game?
Why can’t I update my game?
Why can’t my mission editor work with Windows 2000 or XP?
How do I create a squadron?
I am using Windows XP and the fonts at the Novaworld screen are illegible.
I use a router to when connecting to the Internet, why can't I host or connect .....
What is NetDelay? And does it cause LAG?
I receive the message "We Have Lost The Server"
CD Key FAQs

Delta Force 2
How do I Ban or Punt an unwanted player from my Multiplayer game?
Where can I find a list of host commands for df2?
How do I take a screen shot in the game?
I downloaded some maps from here, but I get a sys dump when they are loading!
When joining a game I get a height error message followed by a sys dump!
How do I install a map?!?
How do I change the color of my server name?
What are the system requirements for Delta Force 2?
My CD-KEY is not recognized when I install the game!
Why am I receiving a SYSDUMP.TXT error in the game?
Why can’t I update my game?
Why can’t my mission editor work with Windows 2000 or XP?
How do I create a squadron?
I am using Windows XP and the fonts at the Novaworld screen are illegible.
router problems
What is NetDelay? And does it cause LAG?
"WE LOST THE SERVER"
How do I save the game while I'm in the mission?
My options for Quick Missions & Campaigns are greyed out.
CD Key FAQs

Delta Force Land Warrior
Why do I receive a "Cannot Initialize Provider" error when hosting a LAN game?
When I create my Login account I am told that the CD Key Code is already in use
I use a router to when connecting to the Internet, why can't I host or connect into
How do I get the AI to use the gun inplacements?
Is there any way to zoom into the map?
How come I can walk through buildings in a map I have made?
Why don't the Armories work in the map I made?
How can I change to the next map without shutting my server down?
How do I change the color of my server name?
Is there a way to host more then 16 players?
What is the EXP?
What are the firewall port settings?
My crosshair has disappeared!?
Why do I keep getting punted?
How do I take a screen shot in the game?
How do I install a map?!?
I downloaded some maps from here, but I get a sys dump when they are loading!
When joining a game I get a height error message followed by a sys dump!
Why do people always get punted from my server?
How do I Ban or Punt an unwanted player from my Multiplayer game?
Map Visibility
How can I add paraspawns to my maps?
Can I edit terrians?
Help! My mission editer dosen't work with WinXP or 2000!
Wind.
Novaword isnt working for me
Ranks...
Getting buildings into maps
How to get on page 1?
Whats a good connection speed for hosting?
Were can i find a list of all items that needs a blink group?
Why can't i go on the map i made?
Punting Glitch
How can I play Land Warrior on NovaWorld from behind a firewall?
awards do not show in browser
My CD-KEY is not recognized when I install the game!
How do I beat a particular mission?
Since updating I can’t connect to Novaworld.
What can do I do about multiplayer cheaters?
sysdump
Why can’t I update my game?
Why can’t my mission editor work with Windows 2000 or XP?
Why is my terrain gray?
I recieve the error message: Polytron color map not found
I am having trouble seeing the NovaWorld Login Screen when playing DFLW
Whenever the map cycles on Novaworld, the game crashes.
I am using Windows XP and the fonts at the Novaworld screen are illegible.
I have a Login account but have forgotten the password.
I have a Login account but wish changed my email address to the account.
I have an Login Account but I have forgotten the name of the account.
problem connecting with router
What is NetDelay? And does it cause LAG?
CD Key Code is already in use by another account.
"We Have Lost The Server
Can't get the Mission Editor run on either Windows 2000 or XP operating systems?
How can I play Land Warrior on NovaWorld from behind a firewall?
How do I troubleshoot errors when trying to Update the game?
CD doesnt auto run, how can i install the game?
Game crashes as game begins
The landscape within the game appears in gray and poorly is displayed.
What are the System Requirements / Recommendations for playing DFLW
Why does the computer freeze whenever I try to use the Sniper Scope on a weapon?
Why does the setup program tell me that my Product Key Code is invalid?
How do I create a squadron?
CD Key FAQs

Delta Force Task Force Dagger
How do I Ban or Punt an unwanted player from my Multiplayer game?
Why do I receive a "Cannot Initialize Provider" error when hosting a LAN game?
I am having trouble seeing the NovaWorld Login Screen when playing DF TFD
When I create my Login account I am told that the CD Key Code is already in use
How do you set Teleports in maps ?
Can I convert a LW map to a TFD Map?
How do I turn skins off in my server?
Where do I find the Punt and Ban logs?
Why is my screen black when hosting a dedicated server?
How do I change the color of my server name?
Is there a way to host more then 16 players?
Why do people always get punted from my server?
I submitted a map, but it hasen't been posted! Why?
Why dosen't the Caracter I picked show in tfd?
My name in Nova wont show up!
The name editer wont work with multiplayer!
How do I connect to my dedicated novaserver?
I downloaded some maps from here, but I get a sys dump when they are loading!
How do I take a screen shot in the game?
How do I install a map?!?
Why do I keep getting punted?
How do I delete Stocks Maps?
How many medals are there in TFD?
Can I edit terrians?
I use a router to when connecting to the Internet, why can't I host or connect into
Hosting Command Codes
Where do I get Anti-Cheat programs?
How Do I get my maps to cycle through without restarting the server?
How do I block cheaters from my multiplayer game?
Hosting behind a router
Task Force Dagger questions
CD Key FAQs



Black Hawk Down
How do I Ban or Punt an unwanted player from my Multiplayer game?
Whenever the map cycles on Novaworld, the game crashes.
Can I edit terrians?
C4 / BHD editor
Control issues
how i convert a map into a .bms
Map installing
hellp meee!
How do you "delete" a quick saved game
Hosting commands
Zboard problem
after 1.37 update, mouse wheel prob
Missing FAILURE Param
Ping time for your server is "unknown"
pop up in background while playing online
players stuck at the “Joining Session” screen
How can I find a NovaWorld player's PCID (Account ID number)?
How do I create an account to play on NovaWorld?
What to do if you spot a cheater
Team password problems
Flag on map that you cannot see
A player in the distance is transparent?!?!
Hosting requirements
I’ve been playing on NovaWorld, why aren’t my stats being recorded?
What is the "Team Claymores" setting in the Host Options?
Why do some Claymore mines in a multiplayer game glow?
I updated all my drivers and updated the game, but I am still getting a Sysdump error
I know there is a particular server running, but I do not see it on the server list.
Sysdump
weird terrain / white / squares
is there single player cheats?
How can I find out what kind of video card or sound card I have?
I am having trouble burning a copy of the game CD for a backup.
I cannot connect to games on the server list
I cannot see games that I know are up and running.
Earlyerr.txt
I have an Athlon processor and when I try to play the game, my computer crashes.
updated drivers, but game still crashes
My game is playing slow and choppy. How can I improve performance?
When I run the video test for Delta Force – Black Hawk Down it fails.
When I try to play the game, my computer crashes.
“Single Player” and “Multiplayer” are grayed out in the main menu.
Are there any advanced multiplayer settings I can adjust?
Does Delta Force – Black Hawk Down support joysticks?
Does NovaLogic provide support for the Mission Editor supplied with Delta Force -BHD
How can I tell which multiplayer games are NovaWorld and which ones are “Stat” games?
How do I ban and/or punt players when I host a multiplayer game?
How do I install the update I downloaded from the web site?
How do I take screenshots in Delta Force – Black Hawk Down
unable to join novaworld games
I cannot task switch (ALT+TAB) out of Delta Force – Black Hawk Down.
I have a CAR-15/M203 or a M-16/M203. How do I select the M203 grenade launcher?
I Have a PCI video card and the game runs slow. Can I do anything to increase perform
I have a Radeon video card that supports anti-aliasing. How do I turn this feature on
Install stalls at 99% when I try to install Delta Force – Black Hawk Down.
The Mission “Irene” is not accessible. It appears on the Campaign missions list, but
There are no missions listed in the “Instant Action” section of the single player men
What is "Ping Time"?
What is “Bit Depth” and why can’t I or why should I change it?
When I first run the game I receive a Window ME blue screen with "File Name cwawdm(04
CD doesnt auto run, how can i install?
When installing DFBHD, I get a Win16 subsystem/ 16-bit WindowWindows subsystem error.
error message, “A required .DLL, DINPUT8.DLL, was not found.”
When using a Dell Ispiron laptop, the game locks up and the computer needs to restart
Which video cards does Delta Force – Black Hawk Down support?
error message, “Error 106.”
How do I get through the minefield?
What are the System Requirements for the game?
After using Alt+Tab and coming back to the game I’m stuck moving/shooting/turning/etc
After using Alt+Tab my gamma has changed.
It doesn’t look like my game is updating when I hit “update game”. Why?
Why are the sounds in the game delayed from when they should be played?
Why can I see people through my scope but not hit them when I shoot
Why can’t I use my NumPad keys to control 3rd person camera views?
Why does my computer crash to a black screen while playing the game?
Where is the Update for Live Map Manager
What is Stat padding?
What is cooping?
Lagging
Glitching
Fast Roping
How do I make the player start off in a Humvee or Littlebird?
How do I make a Black Hawk hover at a constant speed (very slowly not fast)?
Black Hawk lift off when a player enters it and follows the WP's slowly
AI tricky for single player missions
Squibs in multiplayer maps
What is the mod "Terranova"?
How can i play/host co-op? and with the terranova mod?
How can I get SAS skins in Delta Force – Black Hawk Down?
How can I get the G3, G36, or PSG-1 in Delta Force – Black Hawk Down?
I downloaded a map off NovaXchange but when I try to run it, I get an error message.
I uninstalled Delta Force – Black Hawk Down: Team Sabre and now BHD does not work
installing DFBHD, I get an error, “An error occurred during the move data process.”
spawn armor and spawn armor myths
How do I configure my router to play Delta Force Black Hawk Down?
Where to start with making BHD maps.
What software is needed to make BHD maps?
BHD - Latest version / Update info
CD Key FAQs
problem "sysdump.txt saved"

Black Hawk Down Team Sabre
Mod Maps
Do the mod tools come with instructions?
I’ve heard that there are mod tools available. When can I get them?
What are the system or connection requirements?
What is the "Team Claymores" setting in the Host Options?
Does NovaLogic provide support for the Mission Editor supplied with DFBHD
How do I ban and/or punt players when I host a multiplayer game?
Team Sabre FAQ’s

Delta Force Xtreme
Dfx - System Requirements
What Ports does DFX Use?
Why are my screenshots in JPG & Not PCX?
__________________

04' Dodge SRT-4, Mopar Stage 3, 406whp/436wtq

Last edited by Scott; 02-21-2010 at 01:32 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2010, 04:49 AM
john_eddy07 is offline john_eddy07
Registered User

Join Date: Nov 2010
Posts: 4

do you know how to use the medivac chopper and medic people in DFBHD MED?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2012, 10:53 AM
MIL@N is offline MIL@N
MIL@N's Avatar
Registered User

Join Date: Oct 2012
Posts: 5

Do you mean when your friendly is dead then the medivac choper will rescue a soldier?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2012, 11:22 AM
--BulletMagnet-- is offline --BulletMagnet--
--BulletMagnet--'s Avatar
DF2 Forever

Join Date: Jun 2005
Location: USA
Posts: 703

Send a message via MSN to --BulletMagnet--
Quote:
Originally Posted by MIL@N View Post
Do you mean when your friendly is dead then the medivac choper will rescue a soldier?
If you set it up that way. It's demonstrated in River Raid.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2013, 10:00 AM
Bubbachuk is offline Bubbachuk
Bubbachuk's Avatar
Registered User

Join Date: May 2005
Posts: 8

DF2 Hosting

I hosted a DF2 deathmatch server named "The PlayGround" for about 7 years before moving on to other games. I decided that I wanted to try hosting again because I missed the game but when I try to put the server up, it's not showing in the lobby.

I heard there had been a lot of changes and was told the best way to get into a DF2 server was through DF2 Pinger, which I was able to do . . . but I can't host.

I have ports 3568 (UDP) and 3569 (UDP) open.

Any help would be greatly appreciated.
__________________
http://i220.photobucket.com/albums/dd81/Bubbachuk/bubba1.gif
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2013, 08:15 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Did you apply the update? Here df2_update_030700_xx.exe
Reply With Quote
  #7  
Old 11-23-2013, 08:18 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Notes By STEVE

PROBLEM:
Why can't I update my game?

RESOLUTION:
If you cannot use the Update Game option on the main menu of the game first check with your Internet Provider to find out if you can connect to an ftp server. All of our in-game update servers are ftp domain servers.

You may need to upgrade your game to the most recent available version in order to see and play on all games available on Novaworld.

Either use the built-in update utility or try downloading the patch for your particular game directly from our website at www.novalogic.com. This will ensure a complete and accurate update to your game.

Contact you ISP & ask them if they are using Page Caching on their server. If they are, have them add this address to their BYPASS LIST: http://novaworld.net for the Novaworld games.

Page Cache takes a copy of our Novaworld game page. And when you connect you go to that copy page. Problem is the Page Cache page does not update as often as the Novaworld pages. So as the Novaworld & Public games pages refresh, adding and subtracting games, your ISP page stays as you first see it.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2013, 08:36 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Notes By STEVE

PROBLEM:
My options for Quick Missions & Campaigns are greyed out.

RESOLUTION:
For some reason, your computer isn\'t recognizing your CD.

Check the following before playing:

1. Make sure the CD is in the CD rom drive.
2. Check the DF2.CD file in your Delta Force 2 folder. Open the cd file with NotePad. Make sure the letter found in that file corresponds with your CD rom drive letter. If not, simply type in the appropriate letter.
3. a. Go to the Control Panel on windows.
b. Select System.
c. Select Device Manager.
d. Make sure your CD rom drive is visible on this list. If you don\'t see it, you will need to reinstall your CD rom drive in windows. Check your windows manual for more information on installing hardware in windows.
4. If you have a removable hard disk or Zip drive, your drive letters may be shuffled. Make sure that your CD rom drive letter is the same as it was when you originally installed the game.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-23-2013, 08:55 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Funnily if all still doesn't work run the installer again and tick "Repair" this seems to fix the connection problems on some systems
Reply With Quote
  #10  
Old 11-23-2013, 09:23 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Another trick to get 1024x768 resolution

Open df.cfg and set as so..

// DISPLAY
video_type = 2
game_res = 10

then go to the settings it will display Resolution as "Hardware". Click the left arrow and you will see the 1024x768 resolution setting
Reply With Quote
  #11  
Old 11-24-2013, 07:41 AM
Bubbachuk is offline Bubbachuk
Bubbachuk's Avatar
Registered User

Join Date: May 2005
Posts: 8

Quote:
Originally Posted by stompem
Did you apply the update?
I just downloaded and applied this update and now Quick Missions, Campaign, and Play on NovaWorld are grayed out!
__________________
http://i220.photobucket.com/albums/dd81/Bubbachuk/bubba1.gif
Reply With Quote
  #12  
Old 11-24-2013, 10:37 AM
--BulletMagnet-- is offline --BulletMagnet--
--BulletMagnet--'s Avatar
DF2 Forever

Join Date: Jun 2005
Location: USA
Posts: 703

Send a message via MSN to --BulletMagnet--
http://www.thegoodoldays.com/forumcg.../m-1248717398/

Try that utility. Specifically, ensure you're completely updated and apply the Vista fix (even if you don't have Vista).
Reply With Quote
  #13  
Old 11-24-2013, 05:53 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Quote:
Originally Posted by Bubbachuk View Post
I just downloaded and applied this update and now Quick Missions, Campaign, and Play on NovaWorld are grayed out!
It's looking for the CD. try re-running the DF2 installer and select REPAIR
Reply With Quote
  #14  
Old 11-24-2013, 06:48 PM
chief*ADFP* is offline chief*ADFP*
chief*ADFP*'s Avatar
Hellfighter

Join Date: Jun 2002
Location: San Jose Ca 95111
Posts: 129

Send a message via ICQ to chief*ADFP*
Quote:
Originally Posted by Bubbachuk View Post
I just downloaded and applied this update and now Quick Missions, Campaign, and Play on NovaWorld are grayed out!
have to ask what delta force: ????????

is this delta force 2 or newer one?

if it for DF2 use the No-Cd patch [Click-here]
there is no novaworld for df2 anyways
__________________
AKA: Hellfighter, Chief ADFP, William NHq, Obraino, chief*ADFP* and "threefooter"
OS: Windows 10
Reply With Quote
  #15  
Old 11-24-2013, 09:08 PM
stompem is offline stompem
stompem's Avatar
Die Hard

Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 4,749

Yes that NoCD EXE will fix it too, I fix mine with the REPAIR command after installing the patch (update)

The lobby currently is showing Private servers but it tends to crash or freeze at the moment but LAN play may still be OK

You can still play Single Player and Campaign along with User made missions downloaded here... for old times sake.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-28-2013, 07:55 AM
Bubbachuk is offline Bubbachuk
Bubbachuk's Avatar
Registered User

Join Date: May 2005
Posts: 8

I downloaded and ran the DF2 update and applied the "No CD Patch" and the game is running normally now. However, when I try to host, my server is still not showing in the Lobby. Ports are open and I even DMZed the router . . . no good. Firewall is disabled for now.

Some time back I tried hosting with the "Logmein Himache" or whatever its called. I was able to host a couple of times. That was when df2omg was around. I didn't like the Himache thing because it took over my network.

Any more suggestions?? I'm chomping at the bit to get a server up!!
__________________
http://i220.photobucket.com/albums/dd81/Bubbachuk/bubba1.gif
Reply With Quote
  #17  
Old 12-01-2013, 11:06 AM
--BulletMagnet-- is offline --BulletMagnet--
--BulletMagnet--'s Avatar
DF2 Forever

Join Date: Jun 2005
Location: USA
Posts: 703

Send a message via MSN to --BulletMagnet--
http://www.thegoodoldays.com/forumcg...2312846/s-new/

This fella seemed to have the same problem and the explained his solution in the second to last post.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-04-2013, 07:40 AM
Bubbachuk is offline Bubbachuk
Bubbachuk's Avatar
Registered User

Join Date: May 2005
Posts: 8

Quote:
This fella seemed to have the same problem and the explained his solution in the second to last post.
That info is over a year old but I tried it anyway . . . didn't work. I think df2omg.com came out after that and it worked OK for a while. As I said earlier, you had to use the "logmein Himache" with it.

There has to be a way because I can see servers open. I have no problem joining a game. I just can't host.
__________________
http://i220.photobucket.com/albums/dd81/Bubbachuk/bubba1.gif
Reply With Quote
  #19  
Old 12-05-2013, 02:37 AM
Hellfighter is offline Hellfighter
Hellfighter's Avatar
Chief ADFP

Join Date: Jun 2002
Location: San Jose Calif 95111
Posts: 20,807

Quote:
Originally Posted by Bubbachuk View Post
I just downloaded and applied this update and now Quick Missions, Campaign, and Play on NovaWorld are grayed out!
down loaded the game, need to use auto-update update listed here are for the Cd/DVD Disc version of the game! download version of the game think they are their own version of update


for older NL games patch redirect to new location at the time they move their servers to new location below patch!
host patch http://www.novahq.net/forum/attachme...5&d=1245096061
__________________
twitter: @chiefadfp Skype: chiefadfp

US-Military Tribunals News, source: https://c-vine.com
gameplay now days: swtor.com (mainly stuck on)
Parler: @ChiefAdfp Parler.com

all type of recall notices: [Click-Here] check it out
Reply With Quote
  #20  
Old 12-08-2013, 07:10 AM
Bubbachuk is offline Bubbachuk
Bubbachuk's Avatar
Registered User

Join Date: May 2005
Posts: 8

That did the trick, Hellfighter.

Thanks a lot for your help.
__________________
http://i220.photobucket.com/albums/dd81/Bubbachuk/bubba1.gif
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Joint Ops Escalation FAQ Scott Joint Operations 2 12-07-2015 06:19 PM
Joint Operations Typhoon Rising FAQ Scott Joint Operations 3 04-03-2012 07:15 PM
May have asked before atholon Sigs and Graphics 14 03-07-2008 08:46 AM
...and asked the bear... Mstenger404 Humor & Jokes 0 05-18-2006 08:55 PM
not questions asked - click this link now!!!!! Steve General Chat 6 07-17-2003 12:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.




Powered by vBulletin®